Pasilla (chile pasilla) alebo "malá hrozienka" správne označuje sušené korenie chilaca, obľúbenú mexickú chilli papričku. Čerstvá paprička chilaca je známa aj pod názvom pasilla bajio alebo ako chile negro či "mexická čierna", pretože začína tmavo zelenou farbou, ale končí tmavo hnedou. Obvykle dorastá do dĺžky 8 až 10 cm. Papriky pasilla sú veľmi obľúbené v mexickej kuchyni a varení, najmä na prípravu omáčok, ako sú moles, stolové omáčky a salsy. Papriky sa tiež melú na prášok na podobné účely alebo sa používajú ako korenie. Mnoho mexických paprík sa na kulinárske účely suší, čím si vyslúži úplne nový názov, pretože sa úplne zmení ich chuť, vlastnosti a použitie. Scovilleho stupnice: 2000 SHU Zloženie: Celé sušené papričky Pasilla Použitie: Paprika pasilla sa vyznačuje sýtou dymovou chuťou a zemitou príchuťou a často sa objavuje v sušenej podobe vcelku alebo v podobe prášku v mexických salsách a tiež v omáčkach móle a adobo. Pasilla dokáže zaujímavo ozvláštniť aj chuť a vzhľad štandardnej omáčky enchilada s červeným čili. Obľúbená je tiež v kombinácii s ovocím alebo ako príloha ku kačici, morským plodom, jahňaciemu mäsu, hubám, cesnaku, feniklu, medu alebo oreganu. Obsah balenia: 100 g Krajina pôvodu: Mexiko